Reactie op ‘Heimwee naar het oude werken’ (Volkskrant Magazine 16 maart 2013)

Het ‘nieuwe’ werken is het ‘oude’ werken, maar dan goed!

Het artikel ‘Heimwee naar het oude werken’ in Volkskrant Magazine van afgelopen weekend zegt niets over het ‘nieuwe’ werken en alles over het ‘oude’ werken. Neem het voorbeeld dat aangehaald wordt van de thuiswerkvader die in zijn werkkamer naar Porsches surft in plaats van aan het werk te gaan. Denkt u werkelijk dat deze man dat op kantoor niet zou doen?

Het enige dat (mode)redactrice Evelien van Veen met dit artikel aantoont is dat de overgang van het ‘oude’ naar het ‘nieuwe’ werken in organisaties een verandering blijkt te zijn die pijnlijk blootlegt dat het met de kwaliteit van Nederlandse managers erbarmelijk gesteld is. Immers, door af te stappen van het aloude principe van management op aanwezigheid, wordt de ‘nieuwe’ manager eindelijk gedwongen om zich bezig te houden met wat medewerkers op het afgesproken tijdstip hebben gerealiseerd in plaats van of ze wel de hele dag aan het werk waren!

En wat de geïnterviewde medewerkers gemakshalve vergeten is dat zij met het ‘nieuwe’ werken de vrijheid hebben verworven om zélf hun werk-privé balans te bepalen. Kennelijk weten ze niet meer hoe stressvol het was toen werkplek en werktijd vast stonden.

Desondanks geef ik mevrouw van Veen graag het voordeel van de twijfel, want voor haar was er vast geen plek meer op kantoor om geconcentreerd aan dit artikel te kunnen werken. En haar laatste tweet was op 30 december 2012, dus het is geen wonder dat zij van de laatste stand van zaken van #HNW niet op de hoogte is.

Marianne Sturman

Door Marianne Sturman
Op 19 maart 2013
Blog

Meer inspiratie

Moneypenny-nieuwsbrief
26 januari 2023 Nieuwsbrief

Nieuwsbrief januari

Deze nieuwsbrief wordt maandelijks verzonden aan al onze klanten en relaties. Wil je ook op de… Lees verder
interview-met-bonnie-virtueel-social-media-assistent-moneypenny
24 januari 2023 Testimonials

Interview met Virtueel Assistent Bonnie

“Als social media virtual assistant werk ik via Moneypenny voor verschillende opdrachtgevers. Dit… Lees verder
blog-post-moneypenny
17 januari 2023 Blog

Hybride werken – instrument in een krappe arbeidsmarkt

In een krappe arbeidsmarkt is het uiteraard van groot belang om in te spelen op de wensen van… Lees verder

Zet Moneypenny aan het werk!

Benut de energie van Moneypenny, de remote-expert.
Dan geven we ook jouw business een boost!