Politiek nog onvoldoende bewust van de voordelen van HNW

FNV Zelfstandigen, dat de belangen behartigt van ZZP’ers, wil dat het nieuwe kabinet een staatssecretaris voor het nieuwe werken aanstelt. Directeur Linde Gonggrijp vindt dat de overheid te weinig oog heeft voor de belangen van zelfstandigen op de arbeidsmarkt, zegt zij in een artikel in de Volkskrant.

De reden dat FNV Zelfstandigen met dit idee komt, zegt Linde Gonggrijp, is dat de overheid met een totaalvisie op de veranderende arbeidsmarkt moet komen. Er zijn steeds meer ZZP’ers, freelancers en flexwerkers. Werknemers geven zelf ook aan dat ze flexibeler willen werken. Door digitale ontwikkelingen kan het allemaal, maar toch vertaalt dit zich nog niet in nieuwe wetten en regels, stelt zij in het artikel.

Het idee van een staatssecretaris voor het nieuwe werken is op zich niet verkeerd. Maar welke wet- en regelgeving moet er dan aangepast worden volgens FNV Zelfstandigen? Gaat het om meer sociale zekerheid? Gaat het om het afschaffen van de VAR-verklaring?

Sociale bescherming

De huidige uitzend-CAO biedt meer dan voldoende mogelijkheden voor mensen om flexibel te werken met behoud van sociale bescherming. Als je flexibel wilt werken en wel de lusten en niet de lasten van het ondernemerschap wilt, dan kun je jezelf laten verlonen door een payroll-bedrijf. De meeste grote uitzendbureaus bieden die faciliteit en daarnaast zijn er veel losse payrollers. Let er wel op dat ze werken volgens de uitzend- of payroll-CAO. De voordelen zijn dat je wordt doorbetaald bij ziekte en verlof. En als je in de 36 weken voorafgaand aan het einde van de opdracht 26 weken gewerkt hebt, heb je zelfs recht op een uitkering. De FNV heeft indertijd meegewerkt aan de totstandkoming van deze uitzend-CAO. Waarom wil zij de ZZP-er dan omvormen tot een nieuw soort uitzendkracht?

Stimuleringsmaatregelen

Het doel van de politiek – en van een eventuele staatssecretaris voor het nieuwe werken – moet zeker niet zijn om wet- en regelgeving voor ZZP-ers te bedenken. Wel om stimuleringsmaatregelen voor werkgevers te ontwikkelen die het voor bedrijven fiscaal interessant maken om het nieuwe werken in te voeren. De Nederlandse politiek is zich nog onvoldoende bewust van het feit dat het nieuwe werken werkelijk de sleutel is voor het oplossen van een paar belangrijke maatschappelijke vraagstukken, zoals de fileproblematiek en het vergroten van de arbeidsparticipatie.

Lees hier het interview met L. Gonggrijp in De Volkskrant

Door Advice
Op 26 augustus 2010
Blog

Meer inspiratie

Moneypenny-nieuwsbrief
26 januari 2023 Nieuwsbrief

Nieuwsbrief januari

Deze nieuwsbrief wordt maandelijks verzonden aan al onze klanten en relaties. Wil je ook op de… Lees verder
interview-met-bonnie-virtueel-social-media-assistent-moneypenny
24 januari 2023 Testimonials

Interview met Virtueel Assistent Bonnie

“Als social media virtual assistant werk ik via Moneypenny voor verschillende opdrachtgevers. Dit… Lees verder
blog-post-moneypenny
17 januari 2023 Blog

Hybride werken – instrument in een krappe arbeidsmarkt

In een krappe arbeidsmarkt is het uiteraard van groot belang om in te spelen op de wensen van… Lees verder

Zet Moneypenny aan het werk!

Benut de energie van Moneypenny, de remote-expert.
Dan geven we ook jouw business een boost!