Het Nieuwe Werken helpt mensen weer aan de slag

De gemeente Rotterdam heeft Het Nieuwe Werken omarmd als manier om mensen weer terug op de arbeidsmarkt te krijgen. Dat gebeurt in het callcenter, Ro!Entree, dat op jaarbasis zo’n 900.000 telefoontjes voor de gemeente verwerkt. Daarnaast handelen de medewerkers e-mails af en voeren zij gegevens in. Het callcenter werkt ook voor andere opdrachtgevers dan de gemeente. De medewerkers zijn mensen die om welke reden dan ook moeilijk aan de slag kwamen.

Hoe langer iemand werkloos is, hoe groter de drempel wordt om toch weer aan het werk te gaan. Dat kan te maken hebben met motivatie en zelfvertrouwen, maar ook met de houding van werkgevers. Bij anderen bestaat de drempel voor een baan buitenshuis uit fysieke beperkingen, bijvoorbeeld gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid, of spelen gezinsomstandigheden een rol, zoals een gehandicapt kind dat veel zorg nodig heeft.

Door deze mensen de kans te geven thuis te werken, worden dit soort drempels enorm verlaagd of zelfs helemaal weggenomen. Het werk van een callcenter leent zich bij uitstek voor werken op afstand. Dat is een optelsom die snel gemaakt is.

Begeleiding van de medewerkers is essentieel. Het werken is op zich voor deze doelgroep al weer wennen en thuiswerken is ook een nieuwe stap. Ro!Entree heeft een uitgebreide introductie en een opleidingstraject, met theorie en praktijk, van zeven weken. Daarna beginnen de nieuwe medewerkers met het werken vanuit huis.

Het mooie aan deze case vind ik ook dat Het Nieuwe Werken niet beperkt blijft tot thuiswerken. Een medewerker kan zichzelf inroosteren en dat geeft nu precies de flexibiliteit die deze doelgroep nodig heeft. En voor de medewerkers die op een gegeven moment toe zijn aan werk buitenshuis is het mogelijk om deels of helemaal op locatie te werken. HNW als motor voor terugkeer op de arbeidsmarkt: het werkt voor de medewerkers en voor de opdrachtgevers en het is goed voor de stad en de economie. Wie volgt?

Marianne Sturman
Directeur Moneypenny

Door Advice
Op 20 juni 2011
Blog

Meer inspiratie

Een interview met opdrachtgever Mariska over de samenwerking met de VA's van Moneypenny
30 november 2022 Testimonials

Interview met opdrachtgever Mariska Komproe

“Het is voor mij als ondernemer een ontzettend fijn idee en een zorg minder dat jullie voor de… Lees verder
Slimmer werken met Moneybird en een Virtueel Assistent van Moneypenny
23 november 2022 Blog

Slimmer werken met Moneybird

Slimmer werken; Iets waar wij binnen Moneypenny veel waarde aan hechten. We durven wel te beweren… Lees verder
Moneypenny-nieuwsbrief
23 november 2022 Nieuwsbrief

Nieuwsbrief november

Deze nieuwsbrief wordt maandelijks verzonden aan al onze klanten en relaties. Wil je ook op de… Lees verder

Zet Moneypenny aan het werk!

Benut de energie van Moneypenny, de remote-expert.
Dan geven we ook jouw business een boost!