Daag Forensentaks, Hallo Nieuwe Werkenbonus!

Hoewel onze (waarschijnlijk) toekomstige regeringspartijen VVD en PvdA hebben aangegeven dat ze niet zullen schromen ook moeilijke boodschappen te verkondigen, presteren ze het om deze belofte al te breken voordat ze officieel aan het roer staan. Met het opheffen van de forensentaks doen ze precies dat wat ze zeggen niet te willen: zwichten voor de publieke opinie.

Dat de publieke opinie hen parten speelt is logisch; immers, de maatregel is gebracht als iets dat van de hardwerkende Nederlander wordt afgepakt en niet als iets waar werkende individuen, bedrijven en maatschappij als geheel veel baat bij hebben.

Belonen in plaats van betalen
De ‘nieuwe werken bonus’ was een betere benaming geweest. Als het gepresenteerd was als stimuleringsmaatregel voor Het Nieuwe Werken zou de publieke opinie wel eens heel anders hebben kunnen uitpakken. De forensentaks dwingt werkgevers en –nemers namelijk bewuster aan de slag te gaan met mobiliteitsvraagstukken als moet ik vandaag wel naar kantoor reizen om mijn to do list af te werken. Als je meer thuis gaat werken, maak je geen kosten en ga je in wezen meer verdienen omdat je ook geen reistijd hebt. En wil je wel naar kantoor, dan weet je dat het je geld kost, maar dan weet je ook waarvoor je het doet.

Huidige tijdgeest
En zo zijn er meer voordelen, denkend aan minder files en CO2 uitstoot. De forensentaks zou zelfs een positief effect kunnen hebben op het weer in beweging krijgen van de woningmarkt. Want misschien is het toch handiger om dichter bij je werk te gaan wonen. Kortom, de forensentaks past juist perfect in de huidige maatschappij waar meer eigen verantwoordelijkheid bij de burger komt te liggen als het gaat om het maken van eigen keuzes.


Directeur Moneypenny en Cloudworkers

Ben jij dé virtuele assistent van 2012? Meld je dan aan of laat je aanmelden voor de eerste editie van de Moneypenny Virtuele Assistent verkiezing!

Door Direct ICT
Op 9 oktober 2012
Blog

Meer inspiratie

Zorgeloos op vakantie met een Virtueel Assistent van Moneypenny
22 juni 2022 Blog

Een Virtual Assistant zorgt ervoor dat jij zorgeloos op vakantie kunt

Waar ga jij deze zomer vakantie vieren? En wil je wel óf niet bereikbaar blijven voor personeel… Lees verder
Interview met Sandra Virtueel Assistent van Moneypenny. Zij werkt remote vanuit Portugal
20 juni 2022 Testimonials

Interview met virtueel assistent Sandra

“Mijn werk als Virtueel Assistent heeft het mogelijk gemaakt dat ik recent naar Portugal ben… Lees verder
Virtueel assistent Maartje werkt slimmer met Briantoss
1 juni 2022 Blog

Slimmer werken met Braintoss

Slimmer werken; Iets waar wij binnen Moneypenny veel waarde aan hechten. We durven wel te beweren… Lees verder

Zet Moneypenny aan het werk!

Benut de energie van Moneypenny, de remote-expert.
Dan geven we ook jouw business een boost!