Daag Forensentaks, Hallo Nieuwe Werkenbonus!

Hoewel onze (waarschijnlijk) toekomstige regeringspartijen VVD en PvdA hebben aangegeven dat ze niet zullen schromen ook moeilijke boodschappen te verkondigen, presteren ze het om deze belofte al te breken voordat ze officieel aan het roer staan. Met het opheffen van de forensentaks doen ze precies dat wat ze zeggen niet te willen: zwichten voor de publieke opinie.

Dat de publieke opinie hen parten speelt is logisch; immers, de maatregel is gebracht als iets dat van de hardwerkende Nederlander wordt afgepakt en niet als iets waar werkende individuen, bedrijven en maatschappij als geheel veel baat bij hebben.

Belonen in plaats van betalen
De ‘nieuwe werken bonus’ was een betere benaming geweest. Als het gepresenteerd was als stimuleringsmaatregel voor Het Nieuwe Werken zou de publieke opinie wel eens heel anders hebben kunnen uitpakken. De forensentaks dwingt werkgevers en –nemers namelijk bewuster aan de slag te gaan met mobiliteitsvraagstukken als moet ik vandaag wel naar kantoor reizen om mijn to do list af te werken. Als je meer thuis gaat werken, maak je geen kosten en ga je in wezen meer verdienen omdat je ook geen reistijd hebt. En wil je wel naar kantoor, dan weet je dat het je geld kost, maar dan weet je ook waarvoor je het doet.

Huidige tijdgeest
En zo zijn er meer voordelen, denkend aan minder files en CO2 uitstoot. De forensentaks zou zelfs een positief effect kunnen hebben op het weer in beweging krijgen van de woningmarkt. Want misschien is het toch handiger om dichter bij je werk te gaan wonen. Kortom, de forensentaks past juist perfect in de huidige maatschappij waar meer eigen verantwoordelijkheid bij de burger komt te liggen als het gaat om het maken van eigen keuzes.


Directeur Moneypenny en Cloudworkers

Ben jij dé virtuele assistent van 2012? Meld je dan aan of laat je aanmelden voor de eerste editie van de Moneypenny Virtuele Assistent verkiezing!

Door Advice
Op 9 oktober 2012
Blog

Meer inspiratie

Moneypenny-nieuwsbrief
26 januari 2023 Nieuwsbrief

Nieuwsbrief januari

Deze nieuwsbrief wordt maandelijks verzonden aan al onze klanten en relaties. Wil je ook op de… Lees verder
interview-met-bonnie-virtueel-social-media-assistent-moneypenny
24 januari 2023 Testimonials

Interview met Virtueel Assistent Bonnie

“Als social media virtual assistant werk ik via Moneypenny voor verschillende opdrachtgevers. Dit… Lees verder
blog-post-moneypenny
17 januari 2023 Blog

Hybride werken – instrument in een krappe arbeidsmarkt

In een krappe arbeidsmarkt is het uiteraard van groot belang om in te spelen op de wensen van… Lees verder

Zet Moneypenny aan het werk!

Benut de energie van Moneypenny, de remote-expert.
Dan geven we ook jouw business een boost!