Steeds meer organisaties omarmen de principes van Het Nieuwe Werken en proberen een nieuwe manier van werken en samenwerken te ontwikkelen en te verankeren. Dat valt in de praktijk niet altijd mee.

Jarenlang is gewerkt volgens bepaalde voorwaarden, processen en gewoonten en speelde vrijwel alle werk zich af op kantoor tijdens reguliere kantoortijden. Nu vragen we medewerkers en managers om die veilige kaders los te laten en het avontuur aan te gaan.

Serie whitepapers Associate Denise Clarijs en partner Susan Smulders van Partner Moneypenny Consulting & Training gaan de komende maanden in een serie whitepapers dieper in op de mogelijkheden en uitdagingen van Het Nieuwe Kennisdelen (deel 1), Het Nieuwe Samenwerken (deel 2) en Het Nieuwe Overleggen (deel 3).

Het Nieuwe Kennisdelen Nu kennis een cruciale concurrentiefactor is en flexibel werken in toenemende mate de norm wordt is het voor organisaties, die HNW tot in de haarvaten willen doorvoeren, belangrijk om bewust om te gaan met kennisdelen. Dat vraagt aandacht en inspanning. Maar het levert ook op korte en lange termijn daadwerkelijk iets op. Voor uw organisatie. En voor uw medewerkers.

Klik hier om het whitepaper te downloaden.

  • TAGS:  ,
  • CATEGORIE:  Slimmer werken, samenwerken & organiseren
  • Geen reacties

    Reageren

    (verplicht)