Een Virtual Assistant zorgt ervoor dat alles tijdens jouw vakantie helemaal onder controle is

De een zet z’n out-of-office aan en z’n werktelefoon uit en is een paar weken letterlijk ‘uit de lucht’, terwijl de ander iedere dag de email box in de gaten houdt en telefonisch bereikbaar is. Er is geen goed of fout, want iedere ondernemer maakt daarin zijn (m/v) eigen afweging en persoonlijke keuzes.

door 16/6/2017 0 reacties , , , ,

Ben je het type ondernemer dat rustig wordt van aangehaakt blijven?

Voor veel ondernemers is de overvolle inbox na de vakantie een échte domper en voelt het bijna als gestraft worden voor het feit dat je er even tussenuit bent geweest. Om die vervelende ‘after vakantie-dip’ te voorkomen houden sommige ondernemers dan maar liever hun inbox bij tijdens de vakantie. Bijkomend voordeel is dat ze er ook wel rustig van worden als ze weten wat er speelt. Als je het type ondernemer bent dat graag ‘in control’ blijft is een goede tip om ‘s ochtends een kwartiertje in te ruimen om je email box door te lopen. Dan heb je de rest van de dag om vakantie te vieren.

Of liever afschakelen met de hulp van een Virtuele Assistent, terwijl je bedrijf toch doordraait?

Een mooie middenweg tussen compleet afschakelen (wat ondernemers over het algemeen heel moeilijk vinden) en dagelijks je inbox wegwerken is een Virtuele Assistent – persoonlijke assistent op afstand – die jouw inbox in de gaten houdt.

Het idee erachter is dat je met een gerust hart met vakantie kan gaan, terwijl een professional dagelijks je mail checkt. Jouw ‘vakantie-VA’ leest dagelijks de mails, sorteert ze in mapjes en seint jou alleen in als er écht bloedspoed is of de wereld - bijna - vergaat. En geen bericht is goed bericht.

Hetzelfde geldt voor de telefoon. Jouw ‘vakantie-VA’ beantwoordt de telefoon en maakt overal notities van zodat je precies weet wie, waar over gebeld heeft. Zo wordt je niet lastig gevallen met alle dingen die kunnen wachten tot na je vakantie en hoef je je alleen druk te maken over de echt belangrijke dingen! En over de keuze of je aan het zwembad of aan het strand gaat liggen ;-)

Meer weten?

Wil je weten hoe je snel een VA kunt regelen en welke praktische afspraken je daarvoor maakt? Klik hier voor meer info en prijzen.

  • TAGS:  , , , ,
  • CATEGORIE:  Werken met een Virtuele Assistent
  • Geen reacties

    Reageren

    (verplicht)