Hoe (a)synchroon werk jij samen? Whitepaper over de impact van tijd en plaats onafhankelijk werken op samenwerking in organisaties

Tijd en plaats onafhankelijk werken heeft impact op de manier van samenwerken in organisaties. Het biedt nieuwe mogelijkheden én uitdagingen om samen gestelde doelen te bereiken. In de praktijk komen wij vaak sterke overtuigingen tegen over samenwerken. Volgens veel leidinggevenden en medewerkers kan samenwerken namelijk “alleen op kantoor”. Alleen als je tegelijkertijd op één plek bent kun je effectief samenwerken is daarbij de gedachtegang.

door 29/9/2017 0 reacties , , ,

Binnen Moneypenny zijn wij het daar niet mee eens. Uiteraard zijn er situaties waarin je een klus alleen kunt klaren als je fysiek samen bent, maar er zijn ook legio activiteiten waarbij samenwerking prima op afstand en/of op verschillende tijdstippen kan. We hebben onze ervaringen en ideeën hierover verwerkt in het denkmodel (a)synchroon samenwerken, dat is beschreven in een nieuw whitepaper dat je gratis kunt downloaden.

(A)synchroon samenwerken

De basis van ons model is dat je zowel qua tijd als plaats synchroon of asynchroon kunt samenwerken. Een operatie in een ziekenhuis vraagt dat alle betrokken op dezelfde tijd in dezelfde ruimte zijn. Samenwerking daar loopt dus synchroon in tijd en plaats. Het administratief afhandelen van crediteuren biedt meer flexibiliteit – inscannen, controleren, administratief verwerken en betalen kunnen prima door verschillende mensen op verschillende plekken na elkaar gebeuren. Hierbij is de samenwerking dan asynchroon wat betreft tijd en plaats.

In ons whitepaper vind je de uitwerking van de onderstaande vier manieren van samenwerken, inclusief voorbeelden en vraagstukken.

 

 

 

 

 

Tabel 1: Moneypenny denkmodel (a)synchrone samenwerking qua tijd en plaats

Handvatten voor discussie in organisaties

In veel organisaties is de discussie over wat synchroon moet en wat asynchroon kan een eyeopener. Samenwerking blijkt genuanceerder dan “alleen mogelijk op kantoor” en er zijn vaak veel meer opties dan gedacht. Ons whitepaper biedt een aantal handvatten om de discussie in teams of organisaties aan te zwengelen. Ook geven we een aantal aanknopingspunten en tips om daadwerkelijk te gaan experimenteren met nieuwe manieren van samenwerken.

Meer weten over (a)synchroon samenwerken en wat dat in jouw organisatie kan betekenen? Neem contact op met Susan Smulders (06-45766097) of Marianne Sturman (06-51222840)

Whitepaper downloaden

Klik hier om ons nieuwe whitepaper of een van onze andere whitepapers over nieuwe manieren van werken en samenwerken te downloaden.

  • TAGS:  , , ,
  • CATEGORIE:  Leiderschap nieuwe stijl
  • Geen reacties

    Reageren

    (verplicht)