Zaterdagochtend. Zoals ongeveer de helftvan de bevolking, zo lijkt het, slenter ik door de supermarkt. Want ja, ook een Virtuele Assistent moet eten. Bij de schappen met frisdrank aangekomen, constateer ik een trend. Meer en meer lijken de schappen gevuld te worden met allerlei soorten ‘energy drinks’. Mierzoete drankjes in allerlei, meestal fluoriserende, kleuren, die alle andersoortige frisdranken lijken te overschreeuwen.

Wat is dat toch voor trend? Zo vraag ik me af. Wat maakt dat de maatschappij dit soort drankjes nodig heeft om mensen door de dag (of de nacht) heen te helpen? Is het een modeverschijnsel, of zijn wij echt niet meer bestand tegen de dagelijkse beslommeringen? Kunnen wij het leven niet meer bijhouden en gaan we verloren in de hectiek van alle dag? Zelf geef ik me er niet aan over. En dat hoeft ook niet. Want als Virtuele Assistent heb ik een dergelijke stimulatie niet nodig. Ik haal mijn energie from elsewhere.

De tevredenheid van mijn opdrachtgevers over een ‘job well done’, de blijdschap van mijn cursisten wanneer zij tools aangereikt hebben gekregen die hun werk makkelijker en leuker maken, de complimenten van deelnemers aan een vergadering voor de wijze waarop ik hun standpunt heb weten te verwoorden, de opluchting bij mijn particuliere klanten wanneer ik een voor hen wezenlijk probleem heb opgelost, de waardering die ik krijg van opdrachtgevers voor het feit dat ik als Virtuele Assistent heel flexibel op situaties kan inspringen: Dát is mijn drug.

De wetenschap dat ik goed werk heb afgeleverd en dat ik morgen weer op pad ga voor wéér een nieuwe uitdaging geeft mij vleugels. “I believe I can fly. I believe I can touch the sky”, zong ooit R. Kelly. En zo ervaar ik het vaak ook. De energie bubbelt en bruist, en stroomt door al mijn aderen. Dus energy drinks? Don’t need them! Geef mij maar een uitdagende klus!

Jori is Virtuele Assistent en werkt zowel voor opdrachtgevers van Moneypenny als voor eigen opdrachtgevers. Jori voert opdrachten uit op het gebied van notuleerwerkzaamheden, teksten schrijven en redigeren, administratieve werkzaamheden, secretariële ondersteuning, het verzorgen van notuleertrainingen.

  • TAGS:  ,
  • CATEGORIE:  Werken met een Virtuele Assistent
  • Geen reacties

    Reageren

    (verplicht)