Training outputsturing

Resultaat gericht werken en sturen!

Waarom een training outputsturing en resultaatgericht werken?

Er is weinig discussie over het feit dat je bij Het Nieuwe Werken als leidinggevende meer gericht moet zijn op outputsturing (resultaten) en minder op aanwezigheid en inspanning. Je ziet je medewerkers immers niet meer iedere dag automatisch op kantoor. Sturen op resultaten klinkt simpel, maar is in de praktijk vaak weerbarstig. Het begint al met de vraag hoe je output definieert. En hoe krijg je je medewerkers zo ver dat zij eigenaar worden van de resultaten die ze moeten bereiken. In de training werken we op basis van de onderstaande output sturingscyclus. Alle elementen komen aan bod in de training. De training omvat ook een begeleide sessie met je eigen team om je te ondersteunen bij de implementatie van de aangereikte concepten.

Wat levert de training op?

Aan het eind van de training weet je hoe je output gericht kunt werken en sturen en kun je output sturing toepassen in je dagelijkse werk. Met je team heb je een output gerichte werkwijze besproken en heb je concrete afspraken over het maken van output afspraken en het leren van resultaten. In het kader van HNW krijg je meer grip op je afdeling op, creëer je meer ruimte voor medewerkers om hun eigen verantwoordelijkheid voor hun werk te nemen en functioneert je afdeling effectiever en efficiënter.

Voor wie is de training?

Voor leidinggevenden die hun team meer output gericht willen laten werken en die meer willen sturen op resultaten en minder op inspanning en aanwezigheid. Implementatie van Het Nieuwe Werken kan de aanleiding zijn om hiermee aan de slag te gaan. Maar ook in de aanloop naar HNW kan de training helpen om effectiever te werken en te sturen.

Hoe is de training opgebouwd?

De training bestaat uit 5 elementen, die je met je trainingsgroep doorloopt.
  1. Individuele intake Je hebt een telefonisch intakegesprek met je trainer.
  2. Trainingdag Output gericht werken en sturen In deze face2face trainingsdag komen de volgende onderwerpen aan de orde: wat is output sturing en waarom zou je het willen toepassen, output sturingscyclus, output definiëren, commitment creëren.
  3. Webinar: Leren van resultaten Tijdens een online sessie van 1,5 uur komende volgende onderwerpen aan bod: bespreken van en aanspreken op output, leren van resultaten.
  4. Teamsessie: Output-gericht werken Tijdens een online sessie van 2 uur met het team worden de volgende onderwerpen behandeld: output definiëren, output afspraken van dag tot dag, leren van resultaten.
  5. Intervisie Tijdens een online sessie van 1 uur worden vraagstukken uit de prakijk besproken en wordt het programma afgerond.

Hoeveel tijd vraagt de training van deelnemers?

Het programma heeft een doorlooptijd van 3 maanden, waarin de trainingstijd ongeveer 1,5 werkdagen in beslag neemt. Een dag face-to-face training op locatie, 2,5 uur online sessies, 2 uur sessie met je eigen team en enkele uren voorbereiding en huiswerk.

Wat kost het?

In-company volgens maatwerk offerte op basis van specifieke wensen.