Online trainingen

Op basis van 20 jaar ervaring met thuiswerken heeft Moneypenny een uniek trainingsprogramma ontwikkeld over leiderschap en samenwerken op afstand. Zie hieronder ons complete overzicht, maar aarzel niet om contact met ons op te nemen voor een maatwerktraject voor jouw organisatie.

Open inschrijving training

Powertraining leidinggeven aan thuiswerkers (gestart 10 maart)

De meeste leidinggevenden hebben de afgelopen maanden noodgedwongen kennis gemaakt met het managen van mensen die vanuit huis werken en uitgevonden dat dat anders is dan leidinggeven op kantoor. Als straks meer mensen weer af en toe op kantoor zijn, komen daar nog nieuwe vraagstukken bij. In een korte en krachtige online training bespreken we praktische handvatten om effectief leiding te geven aan thuiswerkers. De training bestaat uit 4 webinars van 50 minuten, waarin steeds een ander thema centraal staat. In de vierde sessie staan specifieke vraagstukken van de deelnemers centraal.

In-company trainingen

Leidinggeven aan Thuiswerkers
Werken jij en je teamleden nu ook vanuit huis? Dat betekent dat jij als leidinggevende niet langer op aanwezigheid kan sturen, maar je wil natuurlijk wel 'aan het stuur blijven'. Tijdens deze training krijg je praktische tips over hoe je thuiswerkers aanstuurt, zodat alles op rolletjes blijft lopen.

Teamverbinding
In deze training kijken we naar wat maakt dat je je verbonden voelt met een team, bespreken we de uitkomsten van ons onderzoek en delen we heel veel praktische ideeën en tips over hoe je wel verbonden kunt blijven. Je kunt ze na de sessie direct toepassen in jouw team en organisatie!

Arbo en thuiswerken
Door de coronacrisis heeft thuiswerken een vlucht genomen in veel organisaties. Voor werkgevers is het daarom verstandig om over een aantal arbo-aspecten van thuiswerken na te denken. De verantwoordelijkheid voor een veilige en gezonde werkplek houdt namelijk niet op bij de uitgang van kantoor.

Thuiswerken en de rol van kantoor in de toekomst
In de afgelopen maanden hebben heel veel organisaties ervaren dat de traditionele rol van kantoor als werk- en vergaderplek ook prima elders ingevuld kan worden. Vergaderen kan online, werken prima vanuit huis! Er is echter wel behoefte aan een plek waar je elkaar kunt ontmoeten en waar je je mee kunt identificeren. Die rollen zullen belangrijker worden in het kantoor van de toekomst.

Werk-privébalans bij thuiswerken
In deze training staat het behouden van een gezonde werk-privébalans centraal. We kijken eerst naar de impact van (langdurig) thuiswerken op de balans tussen werk en privé. Daarna bespreken we verschillende flexstijlen: manieren om werk- en privédomeinen met elkaar te combineren. Tenslotte onderzoeken we manieren om grenzen te stellen op drie assen: tijd, plaats en mentaal. Uiteraard delen we daarbij heel veel praktische tips.

Effectief online vergaderen
Heb jij de afgelopen periode ook een noodgedwongen spoedcursus online vergaderen ondergaan? Dan heb je vast ervaren dat veel overleg best online kan, maar dat online meetings intensief zijn en dat ze een andere manier van interactie en besluitvorming vragen.

Onboarding en inwerken van nieuwe medewerkers op afstand
Heb jij nieuwe medewerkers in je team of verwacht je binnenkort nieuwe mensen aan boord? Dan heb je wellicht al ervaren dat inwerken op afstand extra uitdagingen met zich meebrengt. Binnen Moneypenny hebben we jaren ervaring met het inwerken van medewerkers bij onze klanten. In deze training delen we graag veel praktische tips over hoe je onboarding op afstand effectief vorm kunt geven.

(Samen)werken post-Corona, hoe?
Over lange termijn keuzes met betrekking tot thuiswerken, de rol van kantoor, leiderschap en samenwerken
Werk zoveel mogelijk thuis blijft de komende maanden het devies, dus het duurt nog wel even voordat we weer regelmatig naar kantoor mogen. Als we dat überhaupt nog willen straks natuurlijk, want veel medewerkers en organisaties hebben ervaren dat thuiswerken ook voordelen met zich meebrengt. De meeste teams hebben de afgelopen maanden een ritme gevonden qua (samen)werken op afstand – vaak door de werkwijze van kantoor te vertalen naar online activiteiten. Voor een tijdelijke noodsituatie is dat prima, maar als “nieuw normaal” zijn er betere oplossingen denkbaar. In deze training zetten wij een aantal vraagstukken op een rijtje voor leidinggevenden en senior HR professionals die bewust willen nadenken over een post Corona visie op (samen)werken.

Senior Management Inspiratiesessie met thuiswerkexperts

De rol van thuiswerken in de toekomst van jouw organisatie
Online discussie met Marianne Sturman en Susan Smulders, twee erkende thuiswerkexperts van Moneypenny.

    Maatwerk of even sparren over de mogelijkheden voor jouw organisatie?

    Zijn bovengenoemde thema's interessant voor jouw bedrijf, maar wil je graag maatwerk? Graag! Klik dan op onderstaande groene knop en vul je gegevens in of neem contact met ons op: Susan Smulders 06-45766097, Marianne Sturman 06-51222840, zodat we met je kunnen sparren over de mogelijkheden.