Begeleiding bij de implementatie van Het Nieuwe Werken

De praktijk van Het Nieuwe Werken bewijst dat de slag van denken naar doen niet makkelijk is. Met de deskundige begeleiding van Moneypenny bouw je garanties in en voorkom je beginnersfouten. Wij bieden pilots en implementatieprogramma’s en leveren desgewenst een uitstekende project- of programmamanager die de transitie in goede banen leidt.

Pilotontwikkeling en -begeleiding

In onze ervaring zijn pilots essentieel voor een succesvolle implementatie. Een pilot maakt de voordelen van Het Nieuwe Werken tastbaar en de weerstanden zichtbaar. Zo ontdek je in een vroeg stadium of bijsturen nodig is. Moneypenny ondersteunt bij het opzetten en uitvoeren van proefprojecten. Afhankelijk van de behoefte begeleiden we bijvoorbeeld bij de selectie van taken en medewerkers, het opstellen van een projectplan, training van deelnemers en leidinggevenden, het regelen van randvoorwaarden, (tussentijdse) evaluatie van resultaten en de vertaling daarvan in vervolgstappen.

Implementatieprogramma & verandermanagement

Onze adviseurs kunnen het project- of programmateam ondersteunen bij implementatie van HNW. We kunnen programmaonderdelen ontwikkelen, zoals trainingen voor leidinggevenden en workshops om teamafspraken te maken. Ook kunnen we indivduen en groepen helpen anders te gaan werken en samenwerken. Bijvoorbeeld door een training op het gebied van online vergaderen. Daarbij putten we uit onze portefeuille van trainingen en werkvormen. Zo krijgt HNW, ook in jouw organisatie handen en voeten.
Lees in onze blogs meer over onze visie op leiding geven aan Het Nieuwe Werken.

Project- en programmamanagement

Wellicht heb je zelf een capabele project- of programmamanager om de implementatie van Het Nieuwe Werken succesvol te laten verlopen. Mocht je echter behoefte hebben aan een expert van buiten, dan kan Moneypenny een manager leveren die qua ervaring en persoonlijkheid optimaal bij de organisatie past. We beschikken over een bestand van aantoonbaar succesvolle projectmanagers en/of consultants.

Werkwijze

Elke organisatie is uniek, daarom zijn er voor Het Nieuwe Werken geen standaardoplossingen. Daarom beginnen wij altijd met een uitgebreid gesprek waarin we de specifieke omstandigheden in je bedrijf en je concrete wensen inventariseren. Dit gesprek en een eventuele offerte verplichten je tot niets. We maken een voorstel dat aansluit bij de praktijk in je organisatie. Maatwerk dus. Dat kan betekenen dat we een voorstel doen om een bepaald team eenmalig een workshop te laten volgen. Maar het is ook mogelijk dat we adviseren om te kiezen voor een proefprogramma, managementtraining of een compleet implementatietraject. In onze offerte staat exact wat we voor je gaan doen, welke tijdslijnen daarbij horen en wat de kosten zijn. Zo weet je precies waar je aan toe bent als je besluit om samen met Moneypenny alles uit Het Nieuwe Werken te halen.